De nieuwe iPhone 6S en 6S Plus

september 28, 2015

Nog een aantal dagen en dan ligt de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus in de winkel. Vanaf 2 oktober kan je de nieuwe iPhones kopen in de winkel of online bestellen.

3D Touch, gave functionaliteit

Het meest opvallende aan de nieuwe iPhones is dat het 3D Touch heeft, zoals Apple het noemt. Je iPhone voelt nu hoe hard jij drukt op het scherm. De nieuwe functie ‘Peep en Pop’ geeft bij een lichte aanraking van het scherm een voorvertoning van bijvoorbeeld je e-mails in je inbox. Druk je wat harder, dan opent hij de e-mail. Zo kun je je iPhone op een nog betere manier bedienen. Hier een filmpje van hoe dit eruit ziet.

Specificaties, weer sneller geworden

Zoals bij iedere versie zijn nu ook de specificaties weer verbeterd van de nieuwe iPhones. De iPhone 6S en 6S Plus hebben een A9-chip, deze processor is zowel grafisch (90% sneller) als systeem (70%) veel sneller. Daarnaast heeft de nieuwe iPhone een verbeterde 12 megapixel camera en kan deze 4K video’s maken. Ook de FaceTime-camera is verbeterd van een 1.2 megapixel-camera naar een 5 megapixelcamera, zo kun je ook nog mooiere selfies maken!

Design, nauwelijks anders

De iPhones zijn qua design nauwelijks veranderd. Er wordt beweerd dat de cases versterkt zijn ten opzichte van zijn voorgangers maar dit zal bevestigd moeten worden door de gebruikers. De iPhone 6S en 6S Plus is wel verkrijgbaar in een extra kleur, namelijk roségoud. Ook is de goude versie alleen nog verkrijgbaar met de iPhone 6S en 6S Plus. Eerder was de iPhone 6 en 6 plus ook verkrijgbaar in het goud.

Prijs, weer iets duurder geworden

De officiële prijzen zijn nog niet bekend gemaakt door Apple. Echter zijn de geruchten dat de 6S verkrijgbaar is vanaf €739,- en de 6S Plus verkrijgbaar is vanaf €849,-. De varianten (meer GB) hebben een meerprijs.

Binnenkort kun je ook je iPhone 6S en 6S Plus bij ons laten repareren. Laten we hopen dat je je iPhone 6S of 6S Plus niet laat vallen of beschadigen! Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en tips via onze website.